Menu

5-7.05.2021r.

Środa                                                  

Zupa Grochowa 250 ml 

Pieczony udziec z kurczaka 1p

Ziemniaki 150g

Surówka z marchewki z selerem 100g

Kompot porzeczkowy 200 ml

 

Czwartek                                              

Zupa ziemniaczana z groszkiem 250 ml 

Medaliony schabowe z kolorową włoszczyzną 100g 

Kasza Bulgur 150 g  

Surówka z czerwonej kapusty  100g 

Kompot truskawkowy 200ml 

 

Piątek                                                   

Zupa pomidorowa z ryżem 250 ml 

Panierowany filet z morszczuka 100 g 

Ziemniaki puree 150 g                  

Surówka ze świeżych warzyw z sosem ogrodowym 100g

Kompot  wiśniowy 200 ml                                                                   

 


 

 

 Menu

10-14.05.2021r.

 

 

Poniedziałek                             

Zupa kalafiorowa 250 ml 

Gulasz wołowy w jarzynach 150 g 

Kasza jęczmienna 150g            

Surówka z kapusty białej z zielona pietruszka i oliwą 100g 

Kompot wieloowocowy 200 ml 

 

Wtorek                                                 

Zupa ogórkowa 250ml

Racuszki drobiowe z warzywami i szczypiorkiem 100g

 Ryż z masełkiem 150g                                         

Pomidory ze śmietaną             

Kompot truskawkowy 200 ml  

 

Środa                                                   

Zupa krupnik jęczmienny 250 ml

Pulpety w sosie pomidorowym 100g/50g                                          

Ziemniaki puree 150g 

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem  w zielonym sosie 100g                 

Kompot porzeczkowy 200 ml

 

Czwartek                                              

Zupa barszcz ukraiński 250 ml

Filet z kurczaka w jajku 100g

Ziemniaki 150g  

Mizeria 70/30g

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Piątek                                     

Zupa rosół z makaronem  250 ml

Dorsz  w  cieście pietruszkowym 100g 

Ziemniaki puree 150g                          

Sałatka colesław 

Kisiel Truskawkowy 

 

 


 

 

 Menu

17-21.05.2021r.

 

 

Poniedziałek                            

Zupa pomidorowa z makaronem  muszelki i natką pietruszki  250 ml

Polędwiczki drobiowe w trio paprykowym 100/50 g

Ziemniaki 150g                             

Ogórek małosolny  100g 

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                            

Zupa pieczarkowa 250 ml 

Chrupiący udziec z kurczaka 1p 

Ziemniaki z koperkiem 150g

Surówka  z marchewki z selerem  100g 

Kompot Porzeczkowy 200 ml 

 

Środa                                              

Zupa fasolowa 250 ml 

Frykadelka pieczona z szynką w sosie cygańskim 100g/50g

 Makaron penne 150g                  

Pomidor ze szczypiorkiem i oliwą  100 g 

Kisiel malinowy 200 ml

 

Czwartek                                        

Zupa Barszcz czerwony 250ml 

Tradycyjny schabowy 100g

Ziemniaki 150g

Surówka z kapusty czerwonej z porem i marchewką  100g 

Kompot Wieloowocowy 200ml 

 

Piątek                                               

Zupa Krupnik ryżowy 250 ml 

Złocisty filet z dorsza 100g                                    

Ziemniaki puree 150g               

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem winegret 100g

Kompot Truskawkowy 200ml

 

 


 

 

 Menu

24-31.05.2021r.

 

 

Poniedziałek                                    

Zupa szczawiowa z jajkiem  250ml 

Klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym  150g                  

Kasza bulgur  150g            

Surówka z pomidora 100g

Kompot  wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                               

Zupa Żurek z kiełbaską 250 ml 

Filet z kurczaka w panierce panko  

Ziemniaki  150g                             

Mizeria z koperkiem 100g                           

Kompot Śliwkowy 200 ml

 

Środa                                                  

Zupa jarzynowa 250 ml

Bitki wieprzowe w sosie własnym 100g 

Ziemniaki z koperkiem 150g          

Surówka z buraczków 100g

 Kompot porzeczkowy 200 ml

 

Czwartek 

 Zupa z fasolki szparagowej  250ml

Sos boloński z mięsem 150g                            

Makaron Spaghetti 150g

Ogórek świeży cząstki 100g           

Kompot Truskawkowy 200 ml

 

Piątek                                                 

Kapuśniak z młodej kapusty i 250 ml 

Dorsz w sosie greckim 100g/50g 

Kompot wieloowocowy 200ml              

Ziemniaki z koperkiem 150g           

Owoc 1szt