Menu

22-26.02.2021r.

 

 

Poniedziałek                      

Zupa kalafiorowa 250 ml 

Gulasz wołowy w jarzynach 150 g 

Kasza jęczmienna 150g            

Surówka z kapusty białej 100g                            

Kompot wieloowocowy 200 ml 

 

Wtorek                                                 

Zupa ogórkowa 250ml 

Roladka drobiowa z serem i warzywami w sosie koperkowym 100g/50g 

Ryż z masełkiem 150g                                                         

Surówka z marchewki i jabłka 100g 

Kompot truskawkowy 200 ml 

 

Środa                                                   

Zupa krupnik jęczmienny 250 ml 

Pulpet w sosie pomidorowym 100g/50g 

Ziemniaki puree 150g

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g              

Kompot porzeczkowy 200 ml 

 

Czwartek                                              

Zupa barszcz ukraiński 250 ml 

Naleśniki z twarogiem i śmietaną, 240g/50g 

Owoc- (owoc sezonowy około 100g)                                

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Piątek                                      

Zupa Neapolitańska 250 ml

Dorsz w cieście 100g                                          

Ziemniaki puree 150g                         

Sałatka colesław 100g         

Kisiel Truskawkowy 200