- Agata Kociakowska
- Kategoria: Menu
- Odsłony: 14552
MENU
15.09.2025-19.09.2025 r.
Poniedziałek 15.09.2025 r. Zupa szczawiowa z jajkiem 250ml(gotowanie)wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, szczaw ziemniaki, , śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, czosnek granulowany, natka pietruszki świeża) Pieczone kotleciki z indyka 80g(mięso mielone, włoszczyzna, bułka tarta, przyprawy) Ryż 150g( ryż paraboliczny, sól, olej )) Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok z cytryny) Kompot z wiśni 200ml(woda, wiśnia, cukier) Alergeny (mleko, gluten, jaja, seler) Kcal 624 Białko 26g,Węglowodany 100g ,Tłuszcze 14g |
Wtorek 16.09.2025 r. Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml(gotowanie)wywar mięsno-warzywny (korpusy drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, makaron nitki, pietruszka natka św., przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, kurkuma) Tradycyjny kotlet schabowy 100g (pieczenie) schab, bułka tarta, jajamąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany) Ziemniaki gotowane 200g( ziemniaki , sól) Surówka z buraków z cebulką 100g( buraki gotowane, cebula, olej , sól, cukier, ocet spirytusowy ) Kompot z truskawek 200ml(woda, truskawka, cukier) Alergeny (mleko, gluten, seler, jaja) Kcal 564 Białko 30,Węglowodany 70g ,Tłuszcze 19g |
Środa 17.09.2025 r. Żurek z ziemniakami i kiełbasą 250ml(gotowanie) wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka ziemniaki, kiełbasa śląska ( kiełbasa śląska przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, koper świeży, czosnek granulowany) Medalion wieprzowy po cygańsku 80g/100g(schab , przyprawy, (czosnek granulowany, sól, , majeranek, lubczyk, bazylia),przecier pomidorowy, pieczarki cebula, marchew, papryka pieprz naturalny, papryka słodka ) Kasza jęczmienna 150g(kasza jęczmienna, sól, olej ) Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 100g (kapusta pekińska, kukurydza, marchewka, ogórek, olej, sól, cukier, ocet spirytusowy) Kompot z wiśni 200ml (woda, wiśnia, cukier) Alergeny (mleko, gluten, seler ,jaja) Kcal 776 Białko 33g,Węglowodany 109g ,Tłuszcze 24g |
Czwartek 18.09.2025 r. Zupa warzywna z zieloną soczewicą 250ml(gotowanie) wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, soczewica zielona ziemniaki, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, natka pietruszki świeża) Filet z kurczaka w panierce 80g(filet z kurczaka, mąka, jajko, bułkatarta przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona) Ziemniaki gotowane 150g(ziemniaki, sól) Surówka z marchewki z jabłkiem 100g( marchew, jabłko, sól , cukier, ocet, olej) Kompot z owoców 200ml(woda, czarna porzeczka, truskawka, wiśnia, cukier) Alergeny ( gluten, seler, jaja) Kcal 540 Białko 31g,Węglowodany 64g ,Tłuszcze 16g |
Piątek 19.09.2025 r. Zupa ogórkowa 250ml (gotowanie) (wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, ogórek kiszony, , śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, lubczyk, koper świeży)) Makaron penne zapiekany z sosem serowo- brokułowym 250g( makaron penne (semolina z pszenicy durum, śmietana 30%,(śmietanka, stabilizator-karagen), masło 82%, brokuł , mąka pszenna) Kompot z truskawek 200ml(woda, truskawka, cukier) Owoc 1szt Alergeny (mleko, gluten, seler, gorczyca) Kcal 635 Białko 20,7g,Węglowodany 104,9g, Tłuszcze 15g |