MENU

06.10.2025 r. - 10.10.2025 r.  

 

Poniedziałek 06.10.2025 r.                                   

Zupa koperkowa250ml (gotowanie) Wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka,koper, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych)

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym  80g/100g(pieczenie), filet z kurczaka, bułka tarta, przyprawy (sól ,pieprz, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka słodka, lubczyk, bazylia) , koncentrat pomidorowy, pomidory pellati ananas(ananas, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy ) kukurydza(kukurydza ziarno, woda, cukier ,sól)

Ryż  150g( ryż ,sól, olej)

Surówka colesław 100g(kapusta biała, marchew, cebula, majonez (olej rzepakowy, woda, żółtko jaj, ocet spirytusowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, sól, przeciwutleniacz, barwnik:karoteny), sól, cukier)    

Kompot z wiśni  200ml  (woda, wiśnia, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten, seler)

Kcal 496

Białko 15,Węglowodany 84, Tłuszcze 15g

Wtorek 07.10.2025 r.                                            

Zupa barszcz  zabielany z buraków 250ml  (gotowanie) (wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, buraki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych)

Spaghetti z sosem bolońskim 150/150g( makaron spaghetti ( makaron z pszenicy durum )mięso łopatka wp, koncentrat pomidorowy, pomidory pellati, papryka, cebula, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, mąka, przyprawy (sól, pieprz, czosnek, tymianek, oregano, papryka słodka) olej rzepakowy)                

Ogórek kiszony 100g

Kompot z czarnej porzeczki  200ml (woda, czarna porzeczka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal 540

Białko 15g,Węglowodany 65, Tłuszcze 12g

Środa 08.10.2025 r.

Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką 250ml(gotowanie) wywar mięsno-warzywny (korpusy drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, makaron nitki zmąki durum, pietruszka natka św., przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, kurkuma), śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych

Chrupiące udko z kurczaka 1p( udziec z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka mielona)

Ziemniaki gotowane150g( ziemniaki, sól)

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g(kapusta czerwona, jabłko,olej, sól cukier, sok z cytryny )    

Kompot z owoców 200ml(woda, wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal 645

Białko28g,Węglowodany 95g, Tłuszcze 24g

Czwartek 09.10.2025 r.      

Zupa szpinakowa z ziemniakami  250ml(gotowanie) Wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych),  marchew,szpinak siekany mrożony , przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, papryka słodka, natka pietruszki świeża,

Roladka z piersi kurczaka  z żółtym serem  80g  Składniki: filet z kurczaka , mąka pszenna ser żółty (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna),  przyprawy, (czosnek granulowany,  sól,  lubczyk,  papryka słodka,  bazylia), jaja

Ziemniaki gotowane 150g( ziemniaki , sól)

Surówka z marchewki z selerem  100g(marchew ,seler, olej, sól, cukier, sok  z cytryny)

Lemoniada z cytryną i miętą 200ml (woda, cytryna, mięta ,cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja ,seler)

Kcal 521

Białko 35g,Węglowodany 57g, Tłuszcze 17g

Piątek 10.10.2025 r.                                                

Zupa jarzynowa 250ml(gotowanie ) wywar mięsno warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, cebula, mieszanka do zup 7 - składnikowa, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, lubczyk, bazylia, czosnek, papryka słodka, koper świeży)

Panierowany filecik  z mintaja  80g(filet z mintaja, bułka tarta, mąka, olej rzepakowy, jaja, przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kurkuma)                                                 

Ziemniaki gotowane 150g  (ziemniaki, sól)

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem 100g(kapusta pekińska, ogórek świeży, koperek, sól, cukier, ocet, ocet spirytusowy, olej)

Kompot z wiśni 200ml(woda, wiśnia, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja, seler, ryby)

Kcal 597

Białko21g,Węglowodany 105g, Tłuszcze 13g