MENU

            24.05.2024 r.-29.05.2024 r.

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Zupa mleczna z makaronem 120g

Bułka 30g

Masło śmietankowe 5g

Ser żółty 20g

Pomidor 20g

Kawa zbożowa 100ml

 

Piątek 24.05.2024 r. 

Zupa jarzynowa 200ml 

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 50g

Ziemniaki gotowane 100g               

Surówka z kapusty kiszonej 80g (ogórek kiszony, marchew, cebula, cukier, olej)

Kompot z wiśni 100ml  (wiśnia)                      

 

 

Ciasto domowego wypieku z marchewką 60g

Mleko 100ml

Chleb żytni 30g

Bułka musli 30g

Masło śmietankowe 5g

Szynka z piersi indyka 20g

Ser salami 10g

Ogórek świeży 20g

Kakao 100ml

 

Poniedziałek 27.05.2024 r.                      

Zupa szczawiowa z jajkiem 200ml  

Kotleciki po nelsońsku 50g 

Sos pietruszkowy 50g                                                                   

Kasza bulgur 100g

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 80g (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok  z cytryny)        

Kompot z wiśni 100ml  (wiśnia)

Ryż z sosem jogurtowym z owocami 100g/50g

Herbata malinowa    100ml

 

Płatki ryżowe na mleku  100g/20g

Bułka 30g

Masło śmietankowe 5g

Szynka pieczona 20g

Pomidor 20g

Herbata z cytryną 100ml

 

Wtorek  28.05.2024 r. 

Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 200ml  

Tradycyjny schabowy 50g  

Ziemniaki gotowane 100g       

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 80g (kapusta pekińska, kukurydza, marchewka, ogórek, olej)

Kompot z truskawek 100ml  (truskawka)


Galaretki z owocami 150g

Ciasteczka maślane 40g

 

Chleb razowy 30g

Bułka musli 30g

Masło śmietankowe 5g

Rolada   drobiowa 30g

Papryka świeża 20g

Kakao 100ml

Środa   29.05.2024 r.    

Kapuśniak mazurski 200ml   

Klops pieczony w trio paprykowym 50g/50g 

Kasza jęczmienna 100g

Surówka z buraków z cebulką  80g

Kompot z wiśni 100ml (wiśnia)

 

Zupa owocowa z makaronem 150ml

Chałka drożdżowa 40g