MENU

           06.10.2025-10.10.2025 r.

 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Płatki kukurydziane na maślance owocowej20g/100g( płatki kukurydziane (grys kukurydziany 99,8%, cukier trzcinowy, sól morska, melasa cukru trzcinowego) ,maślanka owocowa (mleko, maślanka, wsad owocowy truskawka(cukier, truskawki,)

Chleb razowy30g (mąka żytnia, woda, mąka pszenna, przecier jabłkowy, sól, drożdże)

Masło śmietankowe 5g(śmietanka)

Szynka wiejska  20g(mięso wieprzowe 65%, woda, skrobia modyfikowana, dekstroza, stabilizatory, sól, substancje zagęszczające, regulator kwasowości, izolat białka sojowego, przyprawy, aromat)

Pomidor 20g

Herbata  malinowa 100ml (woda, herbata owocowa malinowa, cukier)
Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 265

Białko9,6g,Węglowodany 41,0g,

Tłuszcze 6,5g

Poniedziałek 06.10.2025 r.                                   

Zupa koperkowa200ml (gotowanie) Wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka,koper, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych)

Kurczak w sosie słodko- kwaśnym  50g/80g(pieczenie), filet z kurczaka, bułka tarta, przyprawy (sól ,pieprz, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka słodka, lubczyk, bazylia) , koncentrat pomidorowy, pomidory pellati ananas(ananas, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy ) kukurydza(kukurydza ziarno, woda, cukier,sól)

Ryż  100g( ryż ,sól, olej)

Surówka colesław 80g(kapusta biała, marchew, cebula, majonez (olej rzepakowy, woda, żółtko jaj, ocet spirytusowy, musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), cukier, skrobia modyfikowana, sól, przeciwutleniacz, barwnik:karoteny), sól, cukier)    

Kompot z wiśni  100ml  (woda, wiśnia, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten, seler)

Kcal 462

Białko20,1g,Węglowodany 42,3g, Tłuszcze 7,8g

 

Bułka grahamka 30g (mąka pszenna graham, woda, mąka pszenna, cukier, sól, drożdże, emulgator, mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy)
z masłem 5g (śmetanka)

polędwicą drobiową20g(mięso z piersi indyka 30%, mięso z piersi kurczaka 20%, woda, białko sojowe, substancje zagęszczające, glukoza, sól, ekstrakty przypraw)

sałata 10g

ogórek  zielony 20g  

Kakao100ml(kakao, mleko 2,0%)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 188

Białko9,0g,Węglowodany 22,2g,

Tłuszcze 6,9g

Chleb żytni 30g  (mąka żytnia, woda, sól)

Bułka musli30g (mąka pszenna, woda, mąka pszenna graham, ziarna:słonecznik, sezam, siemię lniane, płatki:owsiane, jęczmienne, drożdże, sól, cukier, skrobia ziemniaczana,emulgator,mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Jajecznica na maśle 50g(jaja, masło śmietankowe )

Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 15g(czarna porzeczka, cukier, woda, substancja żelująca – pektyny, substancja zagęszczająca – guma guar, kwas cytrynowy)

Pomidor 20g

Kakao 100ml( kakao, mleko 2,0%)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 261

Białko 9,71g,Węglowodany 38,9g,

Tłuszcze 7,76g

Wtorek 07.10.2025 r.                                            

Zupa barszcz  zabielany z buraków 200ml  (gotowanie) (wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, buraki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych)

Spaghetti z sosem bolońskim 120/ 80g( makaron spaghetti ( makaron z pszenicy durum )mięso łopatka wp, koncentrat pomidorowy, pomidory pellati, papryka, cebula, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, mąka, przyprawy (sól, pieprz, czosnek, tymianek, oregano, papryka słodka) olej rzepakowy)                

Ogórek  kiszony 80g

Kompot z czarnej porzeczki 100ml (woda, czarna porzeczka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal 486

Białko16,0g,Węglowodany 42,7g, Tłuszcze 17,0g

Drożdżówka z serem 120g(mąka pszenna, olej, jaja, mleko, sól, masa twarogowa , jogurt naturalny (mleko pasteryzowane częściowo odtłuszczone, odtłuszczone mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych), cukier, cukier wanilinowy )

Kompot z truskawek 100ml(woda, truskawka, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten, jaja)

Kcal 236

Białko13,6g,Węglowodany 26,4g,

Tłuszcze 8,2g

Chleb wiejski 30g(mąka pszenna, woda, mąka żytnia, sól, olej rzepakowy, drożdże, emulgator, mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy

Bułka30g(mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Kiełbasa krakowska 20g(mięso wieprzowe, sól, aromaty, wzmacniacz smaku, cukier, przeciwutleniacz, glukowa, ekstrakty przypraw, substancje konserwujące)

Serek śmietankowy 30g (mleko pasteryzowane, śmietana , sól, białka mleka)

Ogórek   20g

Papryka świeża 10g

Kakao 100ml( kakao, mleko 2,0%)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 283

Białko 11,86g,Węglowodany 49,1g,

Tłuszcze 9,56g

Środa 08.10.2025 r.

Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką 200ml(gotowanie) wywar mięsno-warzywny (korpusy drobiowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie, makaron nitki zmąki durum, pietruszka natka św., przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, kurkuma), śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych

Chrupiące udko z kurczaka 1p( udziec z kurczaka, sól, pieprz, papryka słodka mielona)

Ziemniaki gotowane100g( ziemniaki, sól)

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 80g(kapusta czerwona, jabłko,olej, sól cukier, sok z cytryny )    

Kompot z owoców 100ml(woda, wiśnia, truskawka, czarna porzeczka, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal 460

Białko30,g,Węglowodany 38,1g, Tłuszcze 5,3g

Naleśnik z jabłkiem 120g  (mąka pszenna, olej, jaja, mleko ,jabłko prażone ( jabłka 85%, cukier, skrobia modyfikowana, woda, regulator kwasowości,- kwas cytrynowy, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy, substancje kosnserwujące- E202, E211, aromat)

Mleko 100ml (mleko 3,2%)

 

 

Alergeny (mleko, jaja, gluten)

Kcal 241

Białko 8g,Węglowodany 40g,

Tłuszcze 5g

Chleb razowy30g (mąka żytnia, woda, mąka pszenna, przecier jabłkowy, sól, drożdże)
Bułka musli30g (mąka pszenna, woda, mąka pszenna graham, ziarna:słonecznik, sezam, siemię lniane, płatki:owsiane, jęczmienne, drożdże, sól, cukier, skrobia ziemniaczana,emulgator,mąka sojowa, dekstroza, kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g (śmietanka)

Szynka z piersią indyka 20g (mięso z piersi indyka 30%, mięso z piersi kurczaka 20%, woda, białko sojowe, substancje zagęszczające, glukoza, sól, ekstrakty przypraw)

Serek śmietankowy 20g (mleko pasteryzowane, śmietana , sól, białka mleka)

Ogórek  30g

Kakao 100ml( kakao, mleko 2,0%)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 272

Białko 12,9g,Węglowodany 37,8g,

Tłuszcze 7,4g

Czwartek 09.10.2025 r.     

Zupa szpinakowa z ziemniakami  200ml(gotowanie) Wywar mięsno-warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych),  marchew,szpinak siekany mrożony , przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, papryka słodka, natka pietruszki świeża,

Roladka z piersi kurczaka  z żółtym serem 80g  Składniki: filet z kurczaka , mąka pszenna ser żółty (mleko pasteryzowane, sól, stabilizator, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna),  przyprawy, (czosnek granulowany,  sól,  lubczyk,  papryka słodka,  bazylia), jaja

Ziemniaki gotowane 100g( ziemniaki , sól)

Surówka z marchewki z selerem  80g(marchew,seler olej, sól, cukier, sok  z cytryny)

Lemoniada z cytryną i miętą 100ml (woda, cytryna, mięta ,cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler)

Kcal458

Białko12,7g,Węglowodany 27,1g, Tłuszcze 18,2g

Bajgle z kruszonką 40g(mąka pszenna, woda, cukier, jaja , olej rzepakowy, drożdże, margaryna , serwatka z mleka , sól)

Sok z marchewki z owocami 150ml(przecier z  jabłek ,marchwi , brzoskwini)

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 166

Białko 4,4g,Węglowodany 33,65g,

Tłuszcze 1,1g

 

 

 

 

Zupa mleczna z makaronem muszelki 120g(mleko, makaron  muszelka (semolina z pszenicy durum))

 Bułka30g (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, sól, cukier, glukoza, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy)

Masło śmietankowe5g(śmietanka)

Ser żółty20g(mleko pasteryzowane, sól, stabilizator, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna)

Pomidor 20g

Herbata  z lipą 100ml (woda, herbata owocowa malinowa, cukier)

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 334

Białko 14,38g,Węglowodany 40,13g,

Tłuszcze 11,94g

Piątek 10.10.2025 r.                                                 

Zupa jarzynowa 200ml(gotowanie ) wywar mięsno warzywny (kości schabowe, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, cebula, liść laurowy, ziele angielskie) marchew, seler, pietruszka, cebula, mieszanka do zup 7 - składnikowa, ziemniaki, śmietana(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych, przyprawy (sól, pieprz, pieprz ziołowy, kurkuma, lubczyk, bazylia, czosnek, papryka słodka, koper świeży)

Panierowany filecik  z mintaja 60g(filet z mintaja, bułka tarta, mąka, olej rzepakowy, jaja, przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, kurkuma)                                                 

Ziemniaki gotowane100g  (ziemniaki, sól)

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i koperkiem 80g(kapusta pekińska, ogórek świeży, koperek, sól, cukier, ocet, ocet spirytusowy, olej)

Kompot z wiśni 100ml(woda, wiśnia, cukier)

Alergeny (mleko, gluten, jaja,seler, ryby)

Kcal 500

Białko12,8g,Węglowodany 42,5g, Tłuszcze 8,4g

 

Ciasto domowego wypieku

 z marchewką 60g(mąka pszenna, jaja, cukier, masło,marchew, cynamon , proszek dopieczenia)

Mleko 100ml(mleko 2,0%)

 

Alergeny (mleko, gluten)

Kcal 219

Białko 7,0g,Węglowodany 16,5g,

Tłuszcze 14,2g