MENU

26.02.2024-01.03.2024 r.   

 

  

Poniedziałek 26.02.2024 r.

Zupa koperkowa 250ml

Potrawka z indyka w sosie słodko- kwaśnym 150g

Ryż 150g                        

Sałatka szwedzka 100g  (ogórek, marchew, cebula, przyprawy (cukier, olej słonecznikowy)                                        

Kompot z wiśni 200ml   (wiśnia)

 

Wtorek 27.02.2024 r.

Zupa barszcz z buraków 250ml

Kotlet pożarski 80g 

Kasza bulgur 150g                          

Surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, cebula, olej)    

Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)

 

Środa 28.02.2024 r.

Zupa pomidorowa z makaronem 250ml

Chrupiące udko z kurczaka 1p

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z marchewki z jabłkiem 100g  (marchew, olej, sól, cukier, sok  z cytryny)

Kompot z owoców 200ml  (wiśnia, truskawka, czarna porzeczka)

 

Czwartek 29.02.2024 r.

Zupa marchewkowa z dynią  250ml 

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym  250g/50g 

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g  (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok  z cytryny)        

Kompot z truskawek 200ml (truskawka)

 

Piątek 01.03.2024 r.

Zupa jarzynowa 250ml

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 80g/50g 

Ziemniaki gotowane 150g               

Surówka z kapusty kiszonej 100g  (ogórek kiszony, marchew, cebula, cukier, olej)

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)