07.09.2020-11.09.2020       

   

Poniedziałek                           

Zupa kalafiorowa 250 ml 

Pieczywo mieszane 50 g

Gulasz wołowy w jarzynach 150 g 

Kasza jęczmienna 150g            

Surówka z kapusty białej 100g                    

 Kompot wieloowocowy 200 ml

 

Wtorek                                                 

Zupa ogórkowa 250ml 

Pieczywo mieszane 50 g

Roladka drobiowa z serem w sosie koperkowym 100g/50g

Ryż z masełkiem 150g                                                           

Surówka z marchewki i jabłka 100g                

Kompot truskawkowy 200 ml  

 

Środa                                                   

Zupa krupnik jęczmienny 250 ml 

Pieczywo mieszane 50 g

Gołąbki w sosie pomidorowym 150g/50g                                

Ziemniaki puree 150g                   

Kompot porzeczkowy 200 ml 

 

Czwartek                                              

Zupa barszcz ukraiński 250 ml 

Pieczywo razowe 50g  

Serniczki z musem śmietanowo/ waniliowym 250g/50g 

Owoc- (owoc sezonowy około 100g)                                

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Piątek                                     

Zupa Neapolitańska 250 ml 

Pieczywo mieszane 50 g

Mintaj w sosie śmietankowo-pietruszkowym 100g/50g                          

Ziemniaki puree 150g                         

Sałatka colesław 

Kisiel Truskawkowy