- Agata Kociakowska
- Kategoria: Menu
- Odsłony: 8401
MENU
06.05.2024-10.05.2024 r.
Poniedziałek 06.05.2024 r.
Zupa barszcz czerwony 250ml
Pieczony filecik z kurczaka w sosie koperkowym 80g/50g
Ryż z masełkiem 150g
Surówka wielowarzywna 100g (kapusta biała , marchew, ogórek , papryka ,olej słonecznikowy przyprawy; sól, pieprz)
Kompot z owoców 200ml (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka
Wtorek 07.05.2024 r.
Zupa Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml
Sznycelki wieprzowe z mięsa mielonego 80g
Surówka colesław 100g (kapusta biała, marchew, cebula, majonez, jogurt)
Ziemniaki gotowane 150g (ziemniaki, sól, koperek świeży)
Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)
Środa 08.05.2024 r.
Zupa Grochowa 250ml
Pieczony udziec z kurczaka 1p
Ziemniaki puree 150g
Surówka z marchewki z selerem 100g (marchew, seler, sól, cukier, sok z cytryny)
Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)
Czwartek 09.05.2024 r.
Zupa biały barszcz 250ml
Sos boloński z mięsem 150g
Makaron świderki 150g
Ogórek cząstki 100g (ogórek)
Kompot z owoców 200ml (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka)
Piątek 10.05.2024 r.
Zupa pomidorowa z ryżem i zieleniną 250ml
Naleśniki z twarogiem i śmietaną waniliową 240g/50g (jajko, mleko, mąka, woda, sól, cukier, olej, masa twarogowa, śmietana)
Owoc 1szt
Kompot z truskawek 200ml (truskawka)