MENU

15.04.2024-19.04.2024 r.   

   

Poniedziałek 15.04.2024 r.

Zupa barszcz ukraiński 250ml 

Bitki ze schabu w sosie warzywnym 80g/50g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z kapusty białej z marchewką 100g (kapusta biała, koperek, marchew, sól, cukier, pieprz, olej słonecznikowy)                          

Kompot z owoców 200ml (truskawka, wiśnia, czarna porzeczka)

 

Wtorek 16.04.2024 r.

Zupa ogórkowa 250ml 

Kotlet mielony w sosie koperkowym 80g/50g 

Kasza bulgur 150g

Surówka colesław 100g

Kompot z truskawek 200ml  (truskawka)

 

Środa 17.04.2024 r.

Zupa Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml 

Kotlet z piersi kurczaka obtoczony w ziarnie sezamu 80g 

Ziemniaki gotowane 150g

Marchewka duszona grubo tarkowana  100g (marchewka, przyprawy)

Kompot z czarnej porzeczki 200ml (czarna porzeczka)

 

Czwartek 18.04.2024 r.

Zupa kalafiorowa 250ml 

Pyzy z mięsem (2szt)

Surówka z buraków 100g (buraki gotowane, cebula, sól, cukier, olej)

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)

 

Piątek 19.04.2024 r.

Zupa krupnik jęczmienny 250ml  

Sznycelek rybny 80g                                                   

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z kapusty kiszonej   100g (kapusta kiszona, cebula, olej)  

Kompot z truskawki 200ml (truskawka)