14.09.2020-18.09.2020   

 

Poniedziałek                                

Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml 

Leczo drobiowe z nutą bazylii 150 g 

Ziemniaki 150 g                             

Sałatka szwedzka 100 g 

Kompot Wiśniowy 200 ml 

 

Wtorek                                            

Zupa pieczarkowa 250 ml 

Chrupiący udziec z kurczaka 1 p                      

Ziemniaki z koperkiem 150 g

Pomidory ze śmietaną 100 g                             

Kompot Porzeczkowy 200 ml

 

Środa                                              

Zupa fasolowa 250 ml

Frykadelka pieczona z szynką w sosie cygańskim 100g/50 g                                                     

Makaron penne 150 g                  

Surówka z rzodkwi sopelkowej i marchwi 100 g

Kisiel 200 ml

 

Czwartek                                        

Zupa Barszcz czerwony 250 ml

Soczysty filet po parysku w sosie ala beszamelowym 100 g/50 g                                                                 

Ryż z masełkiem 150 g 

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem winegret 100 g 

Kompot Wieloowocowy 200 ml 

  

Piątek                                                

Zupa Krupnik ryżowy 250 ml 

Złocisty filet z dorsza 100 g 

Ziemniaki puree 150 g               

Surówka z kapusty kiszonej 100 g 

Kompot Truskawkowy 200 ml


 

   07.09.2020-11.09.2020      

 

Poniedziałek                             

Zupa kalafiorowa 250 ml 

Gulasz wołowy w jarzynach 150 g

Kasza jęczmienna 150g            

Surówka z kapusty białej 100g                       

 Kompot wieloowocowy 200 ml 

 

Wtorek                                                 

Zupa ogórkowa 250ml 

Roladka drobiowa z serem w sosie koperkowym 100g/50g

Ryż z masełkiem 150g                                                   

Surówka z marchewki i jabłka 100g              

Kompot truskawkowy 200 ml  

 

Środa                                                   

Zupa krupnik jęczmienny 250 ml 

Gołąbki w sosie pomidorowym 150g/50g 

Ziemniaki puree 150g                   

Kompot porzeczkowy 200 ml 

 

Czwartek                                              

Zupa barszcz ukraiński 250 ml 

Serniczki z musem śmietanowo/ waniliowym 250g/50g 

Owoc- (owoc sezonowy około 100g)                                

Kompot Wiśniowy 200 ml

 

Piątek                                     

Zupa Neapolitańska 250 ml

Mintaj w sosie śmietankowo-pietruszkowym 100g/50g 

Ziemniaki puree 150g                         

Sałatka colesław 

Kisiel Truskawkowy