MENU

24.05.2024-29.05.2024 r.   

   

Piątek 24.05.2024 r.

Zupa jarzynowa 250ml 

Filet z ryby w cieście pietruszkowym 80g/50g 

Ziemniaki gotowane 150g               

Surówka z kapusty kiszonej 100g  (ogórek kiszony, marchew, cebula, cukier, olej)

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)                      

 

 

Poniedziałek 27.05.2024 r.

Zupa szczawiowa z jajkiem 250ml 

Kotleciki po nelsońsku 80g 

Sos pietruszkowy 50g                                                                   

Kasza bulgur 150g

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem 100g (kapusta czerwona, jabłko , olej, sól, cukier, sok  z cytryny)        

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)               

 

Wtorek 28.05.2024 r.

Rosół drobiowy z makaronem i zieloną pietruszką 250ml 

Tradycyjny schabowy 80g           

Ziemniaki gotowane 150g      

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem 100g (kapusta pekińska, kukurydza, marchewka, ogórek, olej)

Kompot z truskawek 200ml  (truskawka)

 

 

Środa 29.05.2024 r.

Kapuśniak mazurski 250ml            

Klops pieczony w trio paprykowym 80g/50g 

Kasza jęczmienna 150g

Surówka z buraków z cebulką 100g

Kompot z wiśni 200ml (wiśnia)