Temat: Rodzaje i funkcje składników odżywczych.

 

Mieliście już możliwość eksperymentowania w kuchni. Prawie wszyscy wywiązali się z tego wytwórczego zadania. Przepisy były bardzo różne od przekąsek, dań śniadaniowych, po dania obiadowe i desery.

 A teraz o tym, co w tych daniach się znajdowało.

Proszę zapoznać się z wprowadzeniem do tematu.

link do tematu: https://drive.google.com/open?id=14jn0DdC6gLsI5DtTrd0pWEsObEackaSk

W zeszycie proszę zapisać: temat i wkleić lub przepisać zadania  

Po dwóch kolejnych lekcjach poproszę o przesłanie zdjęć tych kart pracy na pocztę klasową.

Do końca tego tygodnia pojawią się oceny, które otrzymaliście do tej pory.  Ci, którzy nie wywiązali się z zadań i nie wyjaśnili, dlaczego ich nie zrobili otrzymają ocenę niedostateczną.

Lekcja 2 - pierwszeństwo przejazdu na skrzyżowaniu

Lekcja 3 - przepis na posiłek i zdjęcia posiłku, który zrobiliście 


Pozdrawiam Piotr Smalak