Menu 

02.03.2020-06.03.2020

 

Poniedziałek

Zupa ogórkowa   250ml

Bigos 200g

Ziemniaki 150g

Kompot z czarnej porzeczki    200g

 

Wtorek

Zupa  kapuśniak   250ml

Schab w sosie warzywnym 100g/50g

Ryż biały   150g

Sałatka z buraczków z cebulką   100g

Kompot  z wiśni     200g


Środa

Zupa  Krupnik    250ml

Złocisty filet z kurczaka 100g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z marchewki z jabłkiem  100g

Kompot  owocowy   200g

 

Czwartek

Zupa  szpinakowa z bazylia   250ml

Karkówka pieczona w sosie własnym  100g/50g

Kasza  gryczana   150g

Surówka z kapusty pekińskiej 100g

Kompot truskawkowy   200ml

 

Piątek

Zupa  pomidorowa z makaronem   250ml

Filet z ryby  100g

Purre ziemniaczane 150g

Surówka z  kwaszonej kapusty z marchewką  100g

Kompot  truskawkowy   200ml

 

 

 

  

Menu 

09.03.2020-13.03.2020

 

Poniedziałek

Zupa  kalafiorowa    250ml

Kotlet schabowy 100g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka wielowarzywna 100g

Kompot z śliwkowy    200g

 

Wtorek

Zupa fasolowa    250ml

Kotlet  królewski z serem  100g

Ryż 150g

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem    100g

Kompot  wiśniowy 200g


Środa

Zupa  jarzynowa     250ml

Opiekana kiełbaska z warzywami  100g/20g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z  ogórka z marchewką 100g

Kompot  truskawkowy    200g

 

Czwartek

Zupa   rosół z makaronem 250ml

Medalion drobiowy w sosie pietruszkowym  100g/50g

Kasza  jęczmienna    150g

Surówka z  marchewki z selerem  100g

Kompot z czarnej porzeczki    200ml

 

Piątek

Zupa  barszcz ukraiński    250ml

Naleśniki   z twarogiem , śmietana  240/50g

Mandarynka 1 szt

Kompot  wieloowocowy    200ml