Menu

17.02.2020-21.02.2020

 

Poniedziałek

Zupa ogórkowa  250ml

Roladka drobiowa z serem i szynką  100g

Ziemniaki gotowane 150g

Surówka z marchewki  i selera 100g

Kompot wiśniowy  200g

 

Wtorek

Zupa  grochowa  250ml

Pulpeciki  gotowane w jarzynach  100g/50g

Kasza jęczmienna perłowa  150g

Surówka wielowarzywna 100g

Kompot  z czarnej porzeczki   200g
Zupa  barszcz czerwony   200ml

 

Środa

Udziec z kurczaka   pieczony  100g

Ziemniaki  puree 150g

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i papryką  100g

Kompot  truskawkowy  200g

 

Czwartek

Zupa z fasolki szparagowej 250ml

Kotlet mielony w sosie koperkowym 100g

Kasza gryczana 150g

Surówka z białej rzodkwi z marchewka  100g

Kompot owocowy 200ml

 

Piątek 

Zupa pomidorowa z ryżem  250ml

Filet z dorsza panierowany 100g

Ziemniaki gotowane  150g

Surówka z ogórka  100g

Kompot śliwkowy 200ml

 


 

 

Menu

24.02.2020-28.02.2020

 

Poniedziałek

Zupa barszcz biały  250ml

Spaghetti bolognese 180g/120g

Ogórek kiszony  100g

Kompot porzeczkowy   200g

 

Wtorek

Zupa  szczawiowa z jajkiem   250ml

Bitki w sosie własnym  100g/50g

Ziemniaki gotowane  150g

Sałatka z buraczków  100g

Kompot  owocowy z malinami    100g

 

Środa
Zupa  pieczarkowa   250ml

Makaronowe kokardki  z twarogiem , śmietana i owocami 200/120g

Jabłko 1 szt

Kompot  wiśniowy  200g

 

Czwartek

Zupa  jarzynowa  250ml

Filet z indyka soute z ziołami  100g/50g

Kasza jęczmienna   150g

Surówka  z czerwonej kapusty 100g

Kompot śliwkowy z jabłkiem  200ml

 

Piątek

Zupa  rosół z makaronem  250ml

Babka ziemniaczana w sosie pieczarkowym 250g /50g

Surówka z  kwaszonej kapusty z marchewką  100g

Kompot  truskawkowy   200ml